Venbey Yatırım Araştırma Uzmanı

11 Kasım 2013 Pazartesi

Kıymetli Madenler Teknik Analiz

Günün Özeti


Çin’de yolcu araç satışları geçen yıla göre yükseliş yaşadı.  Geçen Hafta gelen olumlu ABD verileri ile ABD hisseleri zirve yapmıştı.  Haftanın ilk günü zirveye yakın bir bantta dalgalı hareket ediyor. İran ve diğer 6 ülkenin nükleer program konusunda uzlaşmaya varamaması Brent petrolde alıcılı seyir yaşanmasına neden olmuştu. Aynı şekilde Batı Teksas petrolünde de artış yaşandı.  Altın yaşadığı sert satışın ardından 1282 destek kademelerinde dalgalı seyretti.  Salı Günü İngiltere TÜFE verisi açıklanacak. 

Kıymetli Madenler Teknik Analiz

Geçtiğimiz hafta AMB’nın yapmış olduğu faiz indirimi ve ABd tarım dışı verisinin iyi gelmesi doların değerlenmesine Altında 1280 destek seviyesine kadar sert satışlar gerçekleşmişti. Gün içinde veri akışının yavaş olmasından dolayı altında yatay 1280-1285 bant aralığında hareket etmesini bekliyoruz.  Stoplu çalışmak kaydıyla işleme girilip yatay bantta kazanç elde edilebilir. Aksi Bir durum olması halinde 1280 direncini kırarsa teknik olarak 1250ons seviyelerine kadar geri çekilmeler yaşana bilir. Veri akışı sebebiyle yukarı yönlü sert hareketler yaşanması zordur.

   


Gümüş geçen haftaki kritik veriler sonrası dolar karşısında değer kaybedip satış yedi. Gümüş yukarı yönlü hareket yapmak istese bile oluşan altın dolar baskısı nedeniyle 21.30 seviyelerine tutundu.  Gümüş gün içinde yatay bantta aşırı sıkıştı. Hafta içinde teknik olarak tepki vermek isteyecektir. Aşağı yönde kırılma olması halinde 20.60 ardından 20.10 destek seviyelerini test edebilir. Aksi bir durum olması halinde yakın direnç kademeleri olan 21.80 ve 22.20 seviyelerini test edebilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder